Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Airsoft.

Η ομάδα Airsoft Corfu koak/mac (Κ.Ο.Α.Κ.) σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τον υπέροχο κόσμο του Airsoft. Έναν κόσμο περιπέτειας, γνώσης και αθλητικής άμιλλας.


 • Η ομάδα μας: συγκροτήθηκε το 2011 από τον Αλέξανδρο Παππά με απώτερο σκοπό τη γνωριμία του αθλήματος του Airsoft στο ευρύ κοινό της Κέρκυρας.
 • Έχει ως βασικό της ιδεώδες την αθλητική άμιλλα, δηλ. το σεβασμό του αθλήματος του Airsoft και των μελών του διαμέσου της πειθαρχίας και της υπευθυνότητας.
 • Απαριθμεί πολλά μέλη που στηρίζουν το έργο της παραμένοντας δυναμικά στο πλευρό της και άλλα που έχουν συμβάλει σ' αυτό συνεχίζοντας μετέπειτα τη δική τους πορεία.
 • Βοηθάει τα μέλη της να εντάσσονται πλήρως σ' αυτή, δίχως να επιβαρύνονται με περιττά έξοδα. Έτσι, ενώ για άλλους το άθλημα του Airsoft παραμένει ένα ακριβό χόμπι, για εμάς δεν είναι και τόσο ώστε να ξεπερνάει την αξία του αθλήματος.
 • Έχει λάβει μέρος σε αγώνες/ παιχνίδια Airsoft τόσο εκτός όσο και εντός Κέρκυρας (3 πανελλαδικά παιχνίδια), που είτε έχουν διοργανωθεί από άλλες ομάδες Airosoft ανά τη χώρα είτε από την ίδια.
 • Τη σεζόν 2018 - 2019 δημιούργησε το δικό της ημερολόγιο, δημιούργησε κανάλι στο youtube, έκανε σελίδα στο instagram, παίρνει μέρος για πρώτη φορά σε τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5 με το όνομα Airsoft Corfu koak/mac, ετοιμάζει την πρώτη της Αιμοδοσία και μεριμνά για το μέλλον, ώστε να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ομαδικές δράσεις που θα διέπονται από το κεντρικό ιδεώδες του αθλήματος του Airsoft,
 • Την ίδια σεζόν ενέταξε και φιλοξενεί στην πολυμελή οικογένειά της 10+2 νέους υποστηρικτές. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πολύτιμους χορηγούς της που τη στηρίζουν διαρκώς για να μπορεί να είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του σκοπού της, τους οποίους επί τη ευκαιρία θέλει να ευχαριστήσει δηλώνοντας γι' άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη της,
 • Αυτή την σεζόν με την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών της βάζει τα θεμέλια για να φτιάξει την πρώτη δική της πίστα (σε ιδιωτικό χώρο που παραχωρείται από μέλος της) για την φιλοξενία του αθλήματος του Airsoft και των μελών του (παλιών & νέων), τις αναγκαίες προπονήσεις και δοκιμές.

Έτσι η ενασχόλησή τους με το άθλημα του Airsoft θα γίνεται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της ομάδας και πάντα για λόγους ασφαλείας και καλής ροής των εκάστοτε κάθε φορά παιχνιδιών της.

Θα θέλατε κι εσείς να βιώσετε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του Airsoft;

Ο τρόπος είναι απλός!

Επικοινωνήστε μαζί μας στα εξής κιν. τηλέφωνα:

6987434974 (Αλέξης Σάλας),

6981687081 (Αλέξανδρος Παππάς)

& ελάτε να συμπληρώσουμε μαζί την αίτηση της ομάδας μας Airsoft Corfu koak/mac.

Οι Χορηγοί μας!


Τι είναι το airsoft (αεροσφαίριση);

 • Η αεροσφαίριση [aerosférisi , μτφρ. αγγλ. Airsoft] είναι μια ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με την μορφή παιχνιδιού, που διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες συναγωνιζόμενες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να πραγματώσουν αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 χιλιοστών, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους, αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους.
 • Το παιχνίδι της αεροσφαίρισης σε αντίθεση με αυτό της χρωματοσφαίρισης, στο οποίο τα χτυπήματα στον αντίπαλο είναι εμφανή λόγω του χρώματος που περιέχει το πλαστικό σφαιρίδιο, βασίζεται στην τιμιότητα του παίχτη να παραδεχτεί ότι έχει χτυπηθεί και να βγει εκτός παιχνιδιού.
 • Η αεροσφαίριση ξεκίνησε το 1980 στην Ιαπωνία, όπου ενώ ήταν παράνομη η κατοχή όπλου υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Εξαιτίας του ενδιαφέροντος αυτού εταιρίες ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ρεαλιστικά αντίγραφα τα οποία λειτουργούσαν με ελατήριο και χρησιμοποιούσαν πλαστικά σφαιρίδια. Στα μέσα του 1990 το παιχνίδι της αεροσφαίρισης άρχισε να εμφανίζεται στην Αμερική και στην Ευρώπη. Η αεροσφαίριση συμπεριλαμβάνει επίσης την συλλογή και τροποποίηση τον αεροβόλων airsoft με την μορφή μοντελισμού.


Υπάρχουν τρία είδη αεροβόλων που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι της αεροσφαίρισης:

 1. Αεροβόλα ελατηρίου (Spring)
 2. Ηλεκτροκίνητα αεροβόλα (AEG - Automatic Electric gub)
 3. Αεροβόλα αερίου (GAS)

Τα παραπάνω χωρίζονται σε τρεις υποκατηγορίες, ανάλογα με τον τρόπο και ρυθμό βολής, και είναι τα αυτόματα, ημιαυτόματα και επαναληπτικά.

Χώροι Διεξαγωγής

Τα πεδία αεροσφαίρισης εμφανίζονται στις παρακάτω τρεις (3) βασικές μορφές :

Δασικό (Woodland): Ένα πεδίο το οποίο αποτελεί οριοθετημένο μέρος ευρύτερης δασικής έκτασης και το οποίο μπορεί να περιέχει αρκετά φυσικά εμπόδια όπως πυκνή βλάστηση, πεσμένα δέντρα κτλ., παρέχοντας αρκετό ελεύθερο χώρο και εξαιρετικές ευκαιρίες για κάλυψη και απόκρυψη. Το πεδίο αυτό εμφανίζεται με διάφορες μορφές, ανάλογα με την μορφολογία του εδάφους η οποία μπορεί να είναι βραχώδης, επικλινής, ορεινή κτλ. Οι δε αποστάσεις μεταξύ των παιχτών είναι συνήθως μακρινές.

Αστικό (Urban): Εγκαταλελειμμένα συμπλέγματα κτιρίων. Σε αυτά συγκαταλέγονται: Εγκαταλελειμμένα κτίρια, εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές βάσεις, εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά συγκροτήματα καθώς και εγκαταλελειμμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Η δραστηριότητα της αεροσφαίρισης εξελίσσεται εντός των κτιρίων αλλά και εκτός αυτών, σε οριοθετημένο περιμετρικό χώρο. Οι δε αποστάσεις μεταξύ των παιχτών είναι συνήθως κοντινές.

Εντός κτηρίου (C.Q.B): Όπως και στα αστικά πεδία έτσι και εδώ, συγκαταλέγονται παρόμοιας ή ίδιας φύσης κτιριακές εγκαταστάσεις. Η μεγάλη διαφορά όμως έγκειται στο ότι η δραστηριότητα της αεροσφαίρισης εξελίσσεται σχεδόν πάντα στο εσωτερικό των κτιρίων, τα οποία είναι συνήθως και μεγαλυτέρων διαστάσεων. Οι αποστάσεις μεταξύ των παιχτών σε αυτού του είδους τα πεδία είναι σχεδόν πάντα κοντινές.

Γίνετε μέλος